Testa att göra detta superbilliga vin

Vid måltiderna är det inte alltid som samtliga har råd att unna sig ett ordentligt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att äta till ackompanjemang av denna förfriskning.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.

Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.

Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har otaliga medicinska fördelar om de tas kontinuerligt med tanke på att det är oerhört rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan handla vin, är alltsammans icke förlorat.

Vem som helst kan producera ett tämligen gott vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man åstadkommer detta.

Innan vi börjar vill jag berätta att det finns ett snabbare sätt som också framställer ett smakfullare vin. Köp en vinsats från www.hembryggning.se vinbryggningssats ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.

Med lite övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ca 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej innehar några andra tillsatser

En butelj där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att bruka destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ytterligare krympa kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att göra en del hål i ballongerna

Vinjäst. Men om du inte har det, kan normalt bagerijäst fungera också fast smaken blir dessvärre därefter.

Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver lite mer orientering och hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband alternativt ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att tillverka vin

Ta tratten och häll sedan saften i behållaren.

Häll alla 3 burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.

Om du har 3 burkar saft, häll 6 burkar vatten.

Skaka alltihop till dess blandningen blir fullständigt enhetlig.

Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.

Skaka igen grundligt.

Sockret bör helst vara helt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den färdig för tillämpning.

När jästen är klar, addera dessutom denna till blandningen du har och skaka återigen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har några hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett speciellt vis att knyta ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör helst vara bra gjort och tätt (här kan du nyttja snöre alternativt gummiband att binda med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (12 timmar).

Vid slutet av denna tid kommer du att höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med gas som genereras från jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är klart!

Nu tvingas du hälla det långsamt genom en sil i de flaskor du vill lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.

Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt!

Be the first to comment

Leave a Reply