Stevia sötningsmedel ger samtliga möjlighet att njuta av sötsaker
Jag börjar med Stevia sötmedel på grund av att så många folk har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa eller smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har limiterad löslighet i vatten.
Endast ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små företag inte har råd. Bara ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav det här är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalité.
Den som vill smaka en premium kvalitet Stevia kan köpa Stevia sötmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen allmän målgrupper som vill avstyra strösocker/kolhydrater/blodsockerpåverkan alldenstund det varken innehåller kolhydrater eller ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett bra val för den som inte vill kapitulera godis men gärna slipper alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att ämna hålla sig ifrån socker är standard och kommer ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en åkomma som egentligen innehåller flera annorlunda varianter, men främst av ett par annorlunda typer som lätt egentligen heter art 1 samt typ 2 sockersjuka. Det latinska namnet för sockersjuka är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går genom med smak av honung». Förr kallade man diabetes för sockersjuka, ett begrepp som somliga ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel uttryck.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sej kolhydrater med vettig fördelning samt lider man av typ 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig och börjar lukta aceton. Man går också snabbt ner i vikt. Art 1 sockersjuka är ett dödlig befogenhet om det inte behandlas. Det är också kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Typ 2 diabetes är en mildare form och drabbar oftast äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större risk att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med hjälp av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända botemedel.
Är man insulinkänslig så bör man vara försiktig med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebär såklart inte att man vill sluta äta godis samt idag finns det val för alla. Stevia sötningsmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika och i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så bara enormt lite behövs.
Andra anledningar till att man vill dra dra ner på sockerintaget kan ha med hälsan att göra, man antagligen vill gå dra ner i kilon, eller ta bättre hand som sina garnityr. Alla känner till ju vilken bristfällig effekt socker har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen går då in i ett befogenhet som heter ketos och börjar alstra ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt verkningsfull, men det gäller att man får i sig tillräckligt med fett samt protein för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – alternativt med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell förfarande för att gå minska i kilon samt har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så ska man undvika kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får absolut högst inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Däremot får man i bestämmelse inta ledigt av proteiner samt fett för att stilla hunger och tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, vitt ris, frukt, många grönsaker samt rotfrukter, godis m. m. Allting som kan omvandlas till socker i kroppen är tabu. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och griskött, därtill äggviteämne som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att förtära bacon till morgonmål när man vill gå ner i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.