Gör ditt eget vin väldigt billigt

Inte alla av oss har råd att ha ett glas utsökt vin på våra bord vid våra måltider.

Men om det nu vore möjligt, skulle alla älska att dinera till ackompanjemang av denna förfriskning.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns dokument som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin mat.

Denna förfriskning rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.

Det röda druvvinet i synnerhet har visat en del exceptionella egenskaper vad gäller att förhindra åldrande, liksom att det har flera medicinska fördelar ifall de tas regelbundet med tanke på att det är oerhört rikt på antioxidanter.

För dem som inte kan handla vin, är allt inte förlorat.

Vem som helst kan göra ett rätt så gott vin med ingredienser från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man utför detta.

Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).

Innan vi börjar skall jag förtälja att det förekommer ett smidigare sätt som också ger ett smakfullare vin. Inhandla en vinsats från hembryggning.se vinbryggare ifrån hembryggning.se, prisad.se eller annan marknadsplats.


Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ungefär 3 burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och inte innehar några andra tillsatser

En flaska där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger eller 2 jäshinkar eller plastdunkar

Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ytterligare minska kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma en del hål i ballongerna

Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka likaså fast smaken blir tyvärr därefter.

Kolla på webben efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per färdig flaska.

För nybörjare som behöver lite mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig klar att producera vin

Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.

Häll samtliga tre burkar (totalt 144 gram) och häll därefter i dubbelt så mycket vatten.

Om du har 3 burkar saft, häll sex burkar vatten.

Skaka alltihop tills blandningen blir fullkomligt enhetlig.

Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.

Skaka igen noga.

Sockret ska helst vara fullständigt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den färdig för bruk.

När jästen är redo, addera dessutom denna till blandningen du har och skaka igen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett särskilt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.

Det ska helst vara bra gjort och tätt (här kan du använda snöre alternativt gummiband att knyta med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (tolv timmar).

Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen fungerar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med gas som genereras av jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen igång.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är färdigt!

Nu måste du tappa det sakta genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk kulör.

Stoppa in i kylskåpet och njut därefter av ditt eget vin som kostade nästan ingenting – men det är smaskigt! Nästa brygd kanske blir en vinsats?

Be the first to comment

Leave a Reply