Gör ditt eget vin mycket billigt

Vid måltiderna är det inte alltid som alla har råd att unna sig ett riktigt gott vin.

Men om det nu vore möjligt, skulle de flesta älska att förtära till ackompanjemang av denna dryck.

Vin är en förfriskning som har firats sedan urminnes tider.

Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.

Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor och pensionärer.

Det röda druvvinet speciellt har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas kontinuerligt med tanke på att det är ytterst rikt på antioxidanter.

För dem som ej kan handla vin, är allt inte förlorat.

Vem som helst kan åstadkomma ett någorlunda gott vin med ingredienser som kommer från kökshyllan.

Detta inlägg kommer att påvisa dig hur man gör detta.

Innan vi startar vill jag nämna att det så klart finns ett smidigare sätt som också ger ett smakrikare vin. Beställ en vinsats från vinbryggarautrustning på denna länk på hembryggning.se, prisad.se eller liknande webshop.

Med en aning övning kommer du att kunna brygga ditt eget billiga vin som i smaker kan tävla med de allra bästa (hmmm).

Vad du behöver för ditt hemgjorda vin

En halv kopp socker

144 gram druvsaft (ca tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej innehar några övriga tillsatser

En flaska där du kan mäta 4 liter vätska

Två-tre ordinarie ballonger

Vatten – Det rekommenderas att nyttja destillerat vatten, men du kan bruka ditt vanliga kranvatten för att ytterligare reducera kostnaderna

Ett stift som kommer att användas för att åstadkomma några hål i ballongerna

Vinjäst. Men om du inte har det, kan vanligt bagerijäst funka likaså fast smaken blir tyvärr därefter.

Kolla på nätet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.

För nybörjare som behöver en aning mer orientering samt assistans, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt och flaskor

Kavla upp ärmarna och gör dig beredd att tillverka vin

Ta tratten och häll efteråt saften i behållaren.

Häll alla tre burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.

Om du har tre burkar saft, häll sex burkar vatten.

Skaka alltihop till dess blandningen blir helt homogen.

Vid denna punkt, tillsätt den halva koppen socker.

Skaka igen noga.

Sockret ska vara fullständigt löst i slutet av blandningen.

Nu tar vi jästen.

Följ instruktionerna, blanda ut jästen enligt instruktioner och få den redo för tillämpning.

När jästen är klar, addera också denna till blandningen du har och skaka igen.

När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.

Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.

Det finns ett särskilt sätt att knyta ballongen till mynningen av behållaren.

Det bör vara bra gjort och tätt (här kan du nyttja snöre alternativt gummiband att binda med).

Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på minst en halv dag (tolv timmar).

Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.

Detta är ett bevis på att jästen funkar bra.

När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att bli uppblåst med gas som genereras från jäsningsprocessen.

Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.

Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.

Ditt vin är klart!

Nu tvingas du tappa det sakta genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.

Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.

Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade närapå inget alls – men det är smaskigt!

Be the first to comment

Leave a Reply