Brygga vin med hjälp av boken Hemmaframställning av Vin

Hemmaframställning av Vin är skriven av Kjeld Erlandsen och har hjälpt både nybörjare samt lite mer erfarna vinbryggare i omkring 30 år. Det är en av de främsta böckerna inom ämnet och har utkommit i flera olika reviderade upplagor. Boken består av mängder användbar vägledning om hur man på bästa vis brygger sitt vin.

Vad gäller just vin så är det inte ett onaturligt steg att från att endast gilla att dricka vin även börja intressera sig för bryggning. Den som dricker massor vin och provar annorlunda sorter kommer oundvikligen lära sig mer och mer om smaker, druvsorter o.s.v. Hos somliga uppstår någonstans på vägen idén om att börja brygga eget vin. Dels tycks det kunna bli en givande och skojig hobby och dels finns det möjlighet att tjäna en hel del pengar.

En del folk avstår dock från att börja framställa eget vin p.g.a. tveksamhet samt okunskap. Det är synd med tanke på att processen oftast är enklare än vad man tror. Världens främsta vinexperter förfinar ständigt metoder för vinframställning överlag. Det dyker ständigt upp nya ingredienser samt nya vinjäster som håller en mycket hög kvalité.

Utvecklingen är viktig på så sätt att allt mindre inom all typ av vinframställning lämnas åt slumpen. Mycket av framgångarna överlag påverkar i sin tur dessutom processerna för hemmabruk. Alla dessa framgångar tenderar att markant påverka slutresultatet. Man bör vara noga med att även hemma inte lämna vinbryggningen åt slumpen. Med bättre kontroll över processen desto mer enastående resultat. I boken Hemmaframställning av Vin så betonas just det.

Det krävs en del väsentlig utrustning för att börja att brygga vin. Först och främst behövs en hävert som ska användas till upptappning och även till omtappning. Därtill krävs ett jäskärl och en gummihätta med jäsrör.

Ett råd är att inför bryggningen anteckna precis allting som behövs, och dessutom göra upp en lista på de arbetsmoment som ska följas. Allt i anteckningarna bör följas till punkt och pricka. Det medför att du slipper eventuella överraskningar på vägen och ökar dina chanser att nå målet. Med tanke på att det tar någorlunda lång tid att brygga en sats så vill man inte gärna börja om från början. Det är därutöver angeläget att utrustningen är ren. Om inte så är det stor risk att det påverkar smaken. Kontrollera givetvis så att utrustningen även är hel. Som sagt, det är relevant att inte lämna någonting åt slumpen.

Den som vill få mer noga vägledning om vinprocessen bör läsa Hemmaframställning av Vin. Är man intresserad av nya ingredienser kommer man inte bli besviken då mycket i boken fokuserar på det. Du kommer erhålla utförliga svar på varför dessa ingredienser används och vilken nytta de gör. Boken fokuserar även på smaksättning och vinprovning. Dessutom står det att läsa om övriga nyheter om starkviner.

Hur får man tag i boken? Det är minsann enklare än vad man tror och inom mycket kort kan du sitta och läsa boken omedelbart på datorskärmen eller via din läsplatta. Boken är nämligen tillgänglig som e-bok genom landets bibliotek. Det bästa av allt är att den är totalt gratis att låna. Det enda som behövs är att registrera sig för ett e-konto.

Ingen tid att mista, låna Hemmaframställning av Vin, genast

Be the first to comment

Leave a Reply