Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är verkligen inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis samt ugn där man lätt kan ordna med korrekt temperatur för mäskning samt resten av processen, och andra komplement som ska till finner man lätt online som exempelvis bryggsocker.

jässocker

Men är bryggsockret faktiskt nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret exakt då man behöver det som mest?

God förberedelse är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man ständigt måste förbereda sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Ifall man inte har allting på plats inför vinbryggning så kan det hela enkelt gå åt skogen då saker som jäsning ej fungerar så som man har tänkt sig.

Gå således igenom allting som du behöver för din vinberedning alternativt ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska ske.

Brygga öl med bryggsocker alternativt bara med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Något som får flera att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ner bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten anser vanligtvis att tillsatt socker skänker en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligtvis inte är fullkomligt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir lite blaskigt. För att finna korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man icke behöver dumpa så mycket om det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Ifall du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att skaffa ingredienserna online. På webben så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt samt dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis samt tillvarata pengar på att handla online.

På nätet bör du dessutom bevista forum där personer diskuterar ölbryggning.